If you’re not happy, make a change

If you’re not happy, make a change. De beste quote die ik ooit ben tegengekomen. Naast “Sometimes I grab my boobs, because, well, I can” dan. Ik ben de quote een half jaartje geleden voor het eerst tegengekomen en ik vind hem echt prachtig. Hij is eigenlijk mega simpel maar toch geeft hij me iedere keer weer motivatie. Sinds een half jaartje ben ik volgens deze quote gaan leven en het heeft alleen maar betere dingen opgeleverd. Ik kan dan ook iedereen aanraden om volgens deze quote te gaan leven want ik voel me beter dan ooit.

De quote is op zoveel momenten toe te passen.. Mijn studie vond ik helemaal niet leuk en ik heb besloten om daar verandering in te brengen. Ik was niet tevreden met mijn lichaam, dus ging ik daar verandering in brengen door te sporten en gezond te eten. Een fijn ritme? Dat had ik niet want ik lag vaak tot laat uit te slapen. Nu heb ik een lichaam waar ik me goed in voel, een fijn ritme en een studie die perfect bij me past. Ik zit helemaal goed in mijn vel!

En het geldt natuurlijk niet alleen voor de grote dingen, ook kleine dingen tellen mee. Word je niet blij van een lange treinreis die je vanmiddag moet maken? Maak het dan leuk door een leuke film te downloaden en een kinderbueno en aardbeien te halen. Heb je nog een hele berg werk te doen waar je de hele tijd tegen op ziet? Gewoon doen, want het moet toch ooit gebeuren. En daarna heb je tijd om iets leuks te gaan doen. Probeer de goede kanten van alles te zien. Afwassen? Muziek aan! Vroeg opstaan? Stel een leuke wekker met een vrolijk deuntje in (Foals – My Number). Het zijn misschien kleine dingen maar geloof me, je gaat je hierdoor zoveel beter voelen.

Heb jij een quote die jou altijd inspireert? En zijn er dingen die jij in je leven wil veranderen? Laat het me weten!

34 thoughts on “If you’re not happy, make a change”

 1. Mooi advies 🙂 Eigenlijk altijd, en voor iedereen, goed om naar te leven! En regelmatig stil staan bij het feit of je je wel ok voelt en of je zo door moet gaan, of juist niet.

  Daarbij: if you can’t change it, change the way you think about it. Mocht iemand denken dat jouw quote niet werkt, dan werkt hij toch, want je gedachten kan je ook veranderen 🙂

 2. Helemaal mee eens! “You’re in charge of you’re own happiness”. En deze quote vind ik ook erg mooi: “Everything will be okay in the end, if it’s nog okay, it’s not the end”. Sommige quotes kunnen je zoveel motivatie geven 🙂
  xx

 3. Mooi! Ja, waarom zou je ook iets (blijven) doen wat je niet blij maakt. Mijn quote is “It only takes ten seconds of courage to change everything, or to start something that will.” Ik vind best wel veel dingen heel eng, maar dan probeer ik te denken: “Tien seconden Laura, tien seconden moedig zijn.” En dan lukt het vaak wel.

 4. Fijn stukje. Een quote waar ik veel aan heb gehad, is ‘It’s hard to fail, but it is worse never to have tried to succeed..’ van Theodore Roosevelt. Ik heb altijd veel moeite moeten doen voor mijn studie en soms was het zó verleidelijk om het bijltje erbij neer te gooien, maar uiteindelijk heb ik het wel gehaald 🙂

 5. Wat een leuk en goed artikel! Ik kom deze quote ook regelmatig tegen op het web en vind hem ook onwijs mooi. Ik probeer mezelf daar tegenwoordig ook zo veel mogelijk aan te houden. Ook vind ik de zin: ‘het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen’ toepasselijk!

 6. Wat een mega mooie quote inderdaad. Mijn favoriet quotes zijn ‘Vandaag is mijn lievelingsdag’ en ‘Don’t be a cloud on a sunny day’. Daarmee wil ik vooral zeggen dat je moet proberen overal het positieve in te zien en van iedere dag iets moois te maken. Lekker cliché, maar voor mij werkt het heel goed.

 7. Dit is inderdaad een erg mooie quote zeg 😀 ik snap dat hij tot ja favo’s behoort. Ik was nog op zoek naar een perfecte quote, want ik wil er een soort schilderij achtig iets mee maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.