Zomerse smoothies: perzik en aardbei/kokos

Hebben jullie het al gezien? Vanaf maandag komt er weer heerlijk zomers weer aan! Ik zag voorspellingen van 33 graden voorbij komen. Ben je toe aan verkoeling? Maak dan deze lekkere zomerse smoothies met yoghurt, fruit en ijsklontjes.

Smoothies worden vaak gemaakt met fruit, sap en groenten, maar met (plantaardige) yoghurt kan het ook heel lekker zijn! Dat ga ik je aan de hand van deze twee receptjes laten zien. Wat je nodig hebt? Een blender, een groot glas en een rietje (het liefst herbruikbaar, zoals deze bamboerietjes van Dille & Kamille). Met de verhoudingen hieronder maak je één smoothie.

Perziksmoothie
Doe 175ml yoghurt (liefst plantaardig, ik gebruik amandelyoghurt), 4 ijsblokjes, een halve banaan en een ontpitte perzik in de blender. Tijd om te proeven! Niet genoeg perziksmaak? Doe er dan nog een perzik bij. Je kunt dit overigens ook met nectarines doen. Vind je de textuur te dik? Doe er dan een beetje koud water bij en blendt nog even.

Aardbei/kokossmoothie
Doe 175ml kokosyoghurt (of de helft van je glas, ik gebruik een IKEA glas van 350 ml), een halve banaan, een stuk of 5 aardbeien en 4 ijsblokjes in de blender. Niet genoeg aardbeiensmaak? Doe er dan nog wat aardbeien bij. Als je de textuur te dik vindt, kun je er wat koud water bij doen en het nog even verder blenden. Je kunt de smoothie eventueel serveren met kokosrasp eroverheen gestrooid.

Enjoy!

Foto’s door Samantha Bosdijk

3 thoughts on “Zomerse smoothies: perzik en aardbei/kokos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.